Ο καιρός στη Χαλκιδική
Παρασκευή 09 Δεκ 2022
Η Χαλκιδική
Η Σίβηρη (διαμερίσματα-στούντιο)
Η Παραλία
Πως θα μας βρείτε
Ερωτήσεις-Απαντήσεις
Αξιοθέατα
Τιμές & Κρατήσεις
Τα δωμάτια
Επικοινωνία
home page προσθήκη στα αγαπημένα site map e-mail

Η Χαλκιδική


     Η μεγάλη χερσόνησος της Βόρειας Ελλάδας προικίστηκε γενναιόδωρα από τη φύση. Η Χαλκιδική, ο κρυφός παράδεισος με τις γαλαζοπράσινες ακρογιαλιές, τις δασοσκεπείς ορεινές περιοχές και την οργιώδη βλάστηση, υπήρξε από την αρχαιότητα τόπος που τίμησε τον Ξένιο Δία και τη φιλοξενία.

    Η περιοχή ανακαλύφθηκε μεταξύ του 4.000 και του 2.000 π.χ και αποικίστηκε από εποίκους της Ν. Ελλάδας, όπως Ερετριείς, Κορίνθιους (Αρχαία Όλυνθος) και κυρίως Χαλκιδέους, οι οποίοι ονόμασαν τον τόπο Χαλκιδική. Πολλά ιερά των Αρχαίων Ελλήνων σώζονται στις μέρες μας, όπως τα ερείπια του Άμμωνος Διός (σημερινή Καλλιθέα) και το ιερό του Ποσειδώνος κοντά στο ακρωτήριο Ποσειδίου.

    Με την πάροδο των αιώνων, η Χαλκιδική έγινε ο καλύτερος εκφραστής της ελληνικής παράδοσης. Στα χωριά με τα γραφικά σπίτια, τις οικοτεχνίες και τα συλλεκτικά αντικείμενα διατηρούνται ζωντανά τα ελληνικά ήθη και έθιμα.

    Η Χαλκιδική σήμερα συνδυάζοντας μοναδικό φυσικό περιβάλλον, μνημεία αρχαίου και σύγχρονου πολιτισμού, ποικιλία δραστηριοτήτων και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών είναι ένας θαυμάσιος προορισμός που ικανοποιεί κάθε επισκέπτη.


active³ 4.7 · © 2000 - 2010 IPS Ltd · Όροι χρήσης